Плетене с Ализе Ангора Реал 40

Любителите на плетенето знаят, че в определен смисъл тяхното своеобразно общество се дели на хора с два вида предпочитания – едните харесват изработването на обемни продукти и зимни дрехи, а другите обичат по-малките и фини дрехи – детски такива или дрехи за топлите сезони.

Тук ще говорим за първите, които търсят прежди и пособия за плетене на зимни дрехи. Няма как да не препоръчаме прежда Ализе Ангора Реал 40.

Тя е отличен избор за всякакви зимни плетива – елеци, жилетки, пуловери, шалове и шапки. Съставът ѝ е 40% вълна и 60% акрил. Тази комбинация прави универсална материя, която е едновременно здрава и красиво изглеждаща за дълго време, а също така топла и „дишаща”. На пазара се предлага широк избор от цветове, които отново са актуални за красивата есен – жълти, оранжеви, червени и кафяви в пастелната гама, а също така и такива, които а модерни в студената зима – бяло, синьо, черно, кафяво в по-светли, но и наситени тонове. Накратко казано – най-добрия избор прежда за плетене на зимни дрехи. Те ще бъдат едновременно изключително красиви, в подходяща за сезона цветове и не на последно място ще отговарят на качество и функционалност. Последното се заключава във факта, че материята пропуска влагата и не позволява тялото да се поти и в същото време задържа топлината, което създава комфорт в студените дни и нощи.

Любителите казват, че плетенето с Ализе Ангора Реал 40 е истинско удоволствие – тече гладко и отпускащо, а с това усещане за отрицателно време се стига да реализирането на краен продукт.

Не последно място ще споменем още няколко специфики около преждата. Важно е да се знае, че дрехите, направени от нея трябва да се перат винаги на ръка и да се сушат в хоризонтално положение. Малко хора следват указанията на етикетите и с това скъсяват живота и нарушават качеството на самата дреха. Преждата има турски произход, а с това покрива и наложената слава на едно от най-високите качества. В България преждите на Ализе се вкарват официално от pleta.bg, като именно в техния онлайн магазин можете да намерите гореописания артикул, а и още много други.

Плетенето е съзидателен процес, удоволствие и занаят. Заслужава си да бъде правено с качествени продукти.  

Източник: https://www.pleta.bg/bg/angora-real-40/