5 забавления за деца в Пловдив

Когато си родител винаги трябва да имаш едно на ум и това е детето ти. Всяко едно излизане или вършене на ангажимент с него, трябва да включва в плана ти няколко допълнителено обмислени факта. Те са, че трябва да имаш в себе си вода, нещо за хапване, резервни дрехи, пелени и да си се заредил с много търпение. Иначе казано, където и да отидат родителите, независимо дали става въпрос за шопинг, кафе с приятели, вкусен обяд през уикенда, разходка в хубавото време или просто лежерна почивка трябва да помислят дали там, на където са се запътили, има нещо забавно и развлекателно за малките. Точно така, те, за разлика от нас, не правят компромиси с доброто си настроение и поддържане на ведър дух. Държат забавата да е винаги на ниво и имат ниска поносимост към скуката. Ако случайно не сте взели това предвид, значи сте се обрекли на няколко часа хленчене, плач и детска манипулация за промяна на локацията и това, което правите.

Тук ще ви дадем някои съвети за места в Пловдив, където детето Ви ще се забавлява самостоятелно, а това ще направи и вашето време попълноценно и ще Ви даде възможност да си починете.

Note de Vino

С какво друга да започнем, ако не с място, на което можете да похапнете или да пийнете нещо в горещите летни дни или да се стоплите в прохладните и студени сезони. Ако искате да се видите с приятелки или да излезете с мъжа си на прекрасен обяд или ранна вечеря – това е мястото. Кухнята и обстановката са с неповторимо усещане за всичките ви сетива. Освен това е помислено и за малките деца, за които са направени площадки с разнообразни веселия и аниматори, които да ангажират и вкарат в игрите и най-срамежливите. Интересен факт е, че само тук, измежду всички места в града, се намира „зона за бебета“, която е място за игра и грижа за най-малките – под 3 годишна възраст.

Спортен комплекс „Сила“

Това засяга спортния тип родители. Много е трудно да се грижиш за дете и да намериш време за себе си, което да откраднеш и да изпълниш тренировката си. Най–впечатляващото тук е, че хората са помислили и за именно тези родители. Точно заради това в следобедните часове на територията на комплекса се предлага почасова грижа за децата, в пространство, в което могат да се забавляват. Така вие спортувате на една крачка разстояние от вашето дете, спокойни сте, а то се забавлява.

Гребната база

Едно от емблематичните места на града, много приятно за разходка, отмора и време сред природата. Там имате възможност да дадете на детето си, детството, което сте имали вие. Каране на колело, ролери, гоненица и каквото ви роди въображението. В близост има игрища за различни спортове, от които също можете да се възползвате.

Детска железница

Всички посетители на Пловдив, водят децата си там. Това е един истински влак, който се движи по истински релси, минава през тунели и мостове, а вътре звучат детски песнички. Цялото това удовоствие за децата струва около левче, като първата му спирка е „Младежки хълм“ и кара чак до „Панорама“.

Природонаучният музей

Няма как да не завършим с нещо научно и полезно, което да подхрани умът на малките. Това е най-големият музей в града, като едно от най-новите попъленния там е купулът с пеперудите. Истинска атракция за малчуганите. Има куклен тератър, който е много търсен от малки и големи и специални планетарни прожекции, които дават възможност да се докоснем до различни галактически обекти и планети. Освен това са подготвени различни научни презентации, от които по един интересен и любопитен начин да накараме малките да обичат науката, да се впечатлят и да се интересуват.

Източник: Bebuvki